専門家によって開発された190-959「IBM Websphere Portal 6.1 Application Development」認定問題集

By blog Admin | 投稿日: Sun, 19 Aug 2012 09:22:28 GMT

Pass4Testはお様のために、いろいろな認定コースを提供します。各種類の資格の必須試験問題を含んで、お客様が気楽に試験をパスできます。弊社のLotus 190-959問題集はこの領域の専門知識の学習を重心として、専門技能を強化するために開発されています。弊社の練習問題を利用して、受験の技能を把握できます。真実の試験と同じ内容、試験タイプ、解答を理解できます。

Lotus CLP 190-959

Pass4Testはお客様の190-959試験を成功させるために保証でき、試験対策はIT専門家のグルプによって、作り上げられてです。試験現場に必要となる技能に関する知識が含まれて、20~30時間の独学だけで、一発合格が可能です。お客様に対して絶えずアップデート情報をお知らせします。190-959認定試験の受験に際して必須ではありませんが、短期間に集中して製品の専門的知識を習得できます。買う前に、190-959無料サンプルでダウンロードできます。

詳しい190-959認定試験内容は以下のようです。

試験番号:190-959
試験科目:Lotus 「IBM Websphere Portal 6.1 Application Development」
問題と解答:全159問

Pass4Testは一年間で190-959無料更新サービスを提供することができ、認定試験の合格に大変役に立つます。もし試験内容が変えば、早速お客様にお知らせします。そして、もし更新版がれば、お客様にお送りいたします。Pass4testは無料でサンプルを提供することができます。無料サンプルのご利用によってで、もっと自信を持って認定試験に合格することができます。

詳しい190-959問題集の内容は以下のようでございます。どうぞ、ご覧になってください。

購入前にお試し,私たちの試験の質問と回答のいずれかの無料サンプルをダウンロード:http://pdf.pass4test.jp/190-959.pdf

1. An insurance company would like to target specific content to users who live in the northeast and own
auto insurance. These attribute values can be accessed from the users profile. What type of portal
personalization can be used to identify this user segment and target specific content to them?
A.Rules Engine
B.Simple Filtering
C.Attribute Filtering
D.Collaborative FilteringWHelveticaArialZ
Answer: A

Lotus   190-959   190-959   190-959

2. What WebSphere Portal V6.1 installation option is best suited for an optimized development
environment?
A.Debug Installation Option
B.Performance Installation Option
C.Development Installation Option
D.Administration Installation Option WHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

3. Jerome is attempting to use Rational Application Developer to debug a portal application on a remote
server but the connection is consistently failing. What configuration option is available in Rational
Application Developer to potentially fix this problem?
A.Enable caching under Window -> Preferences -> Internet -> Cache.
B.Right-click on the server in the Servers view and select Restart -> Debug.
C.Increase the Debugger Timeout setting under Window -> Preferences -> Java -> Debug.
D.Select Skip breakpoints during a Run to Line operation under Window -> Java ->
Run/Debug.WHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

4. What content is displayed when accessing TestPortlet in the VIEW mode?
public class TestPortlet extends javax.portlet.GenericPortlet {
public void doView(RenderRequest request, RenderResponse response) throws PortletException,
IOException {
response.setContentType(request.getResponseContentType());
response.getWriter().println("Executing CertTrialPortlet.doView()");
}
@RenderMode(name="view")
public void handleView(RenderRequest request, RenderResponse response)throws PortletException,
IOException{
response.setContentType("text/html");
response.getWriter().println("Executing CertTrialPortlet.handleView()");
}
}
A.Executing CertTrialPortlet.doView()
B.Executing CertTrialPortlet.handleView()
C.IllegalStateException because you cannot have both @RenderMode=view and doView() in same
portlet
D.Compiler error indicating that you cannot have both @RenderMode=view and doView() in TestPortlet
class. WHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

5. Evan is developing a WSRP 2.0 Compliant portlet and he wants to send a custom java object Sample
as an event to the WSRP 2.0 Compliant remote portlet. What changes should he make to the Sample
class
public class Sample{
private String hello;
public String getHello(){
return hello;
}
public void setHello(String hello){
this.hello = hello;
}
}
A.He should mark Sample class as Serializable
B.He should mark Sample class as Serializable as well as JAXB Serializable by adding
@XmlRootElement annotation
C.He should mark Sample class as Serializable as well as JAXB Serializable by adding @XmlSerializable
annotation
D.You cannot pass complex objects to the remote portlet. WHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

6. The following code demonstrates an example for theme extensions
Which one of the following is TRUE about the code?
A.This code can be included in portlet or theme jsp.
B.This code can be included only in the theme or skin jsps.
C.Extension Point com.ibm.portal.theme.plugin.SimpleLinks is not defined in plugin.xml
D.This code displays the title of all the extensions of type SimpleLinksWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

7. Don needs to parse an ATOM feed return from a REST based service. Which of the following
frameworks is a supported solution for parsing ATOM feeds using Java and AJAX?
A.The DOJO Toolkit 1.1
B.WebSphere Feature Pack for Web 2.0
C.WebSphere Feature Pack for Web Services
D.Java Architecture for XML Bindings (JAXB) WHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

8. The marketing department wants to create a new promotion portal page to attract return customers.
The page can only be included in the portal navigation by customers who have made a purchase in the
last 30 days. Which of the following options will permit the new page to be displayed to only customers
who made a purchase is the last 30 days?
A.Using the Manage Pages portlet, edit the page parameter to reference an application visibility policy.
Create a new policy that uses the recentPurchaseDate user attribute to set the page visible if the date is
less than 31 day old.
B.Create a visibility rule that uses the recentPurchaseDate user attribute to return true if the date is less
than 31 days old. Then use the Edit Page Properties portlet to select the rule.
C.Create a visibility policy that uses the recentPurchaseDate user attribute to return true if the date is less
than 31 days old. Then use the Edit Page Properties portlet to select the policy.
D.Using the Resource Policy portlet, select page resources, and select the new promotion page assign
access option. Next select the users role. Add a visibility rule that uses the recentPurchaseDate user
attribute to return true if the date is less than 31 days old. WHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

9. The Web 2.0 theme with support for client-side aggregation is based on the differential page rendering
(DPR) model. What key performance feature is provided by DPR?
A.Caching of portlet content.
B.Automatically converts server side portlets to client side portlets.
C.Only refreshes portions of the page that were affected by user interaction.
D.Allows faster performing portlets to render prior to slower running portlets.WHelveticaArialZX
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

10. Unlike server-side aggregation portal pages using client-side aggregation log errors to the client.
When using client-side aggregation how can errors logged to the client be viewed from the server?
A.They cant be viewed on the server.
B.Add isDebug:true to debugOptions.jspf, load a page using client-side aggregation, add
javascript:toggleDebugForm() to browser address bar
C.Add isDebug:true to Default.jsp, load a page using client-side aggregation, add
javascript:toggleDebugForm() to browser address bar
D.Add isDebug:true to headExtras.jspf, load a page using client-side aggregation, add
javascript:toggleDebugConsole() to browser address barWHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

11. What additional step is necessary when deploying the Remote Rendering Portlet to a page that uses
the client-side aggregation mode?
A.No additional steps are necessary.
B.Remove the Remote Rendering Portlet from the blacklist.
C.Create an HTTP proxy for AJAX to allow the portlet to render content
D.This is not possible as the Remote Rendering Portlet is not compatible with Portal Web 2.0
theme.WHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

12. Evan is developing a Composite Application and some portlets come from a third party vendor. What
would be the best means to force Server Side Aggregation mode for the page in the Composite
Application?
A.Add the portlet UID found in the web.xml to the Portlet Blacklist.
B.Define a Composite Application policies to force Sever Side Aggregation
C.Add the RenderMode page parameter to force Server Side Aggregation.
D.Add custom logic in the theme to trigger the isSSA and isCSA page variables.WHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

13. Cheng is developing a portlet which is not compatible with the Client Side Aggregation mode. What is
the best means to indicate that this portlet only supports Server Side Aggregation mode?
A.Set the com.ibm.wps.web2.renderMode context parameter in the portlet.xml
B.Set the com.ibm.wps.web2.renderMode init parameter in the portlet.xml
C.Set the com.ibm.wps.web2.renderMode portlet preference in the portlet.xml
D.Set the com.ibm.wps.web2.renderMode context parameter in the web.xmlWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

14. A customer has requirements to remotely search portal user profiles based on attributes of the profile
using web services. How can this be accomplished in portal?
A.By means of the Remote Portal Search Service
B.By means of the Remote PUMA SPI REST Service
C.By means of the Remote Virtual Member Manager Service
D.By means of the user repository APIs and wrap web services around API callsWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

15. A new site needs to be created within portal with its own title, user repository, default content, and
branding. What single portlet is provided for creating a new site within portal?
A.Content Authoring Portlet
B.Theme Customizer Portlet
C.Virtual Portal Manager Portlet
D.New Site Creation Wizard Portlet WHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

16. Whats is a processing advantage of public parameters over eventing?
A.No action phase required.
B.No limits to the payload data.
C.No need to distribute events to portlets.
D.Notifications are handled by the browser.WHelveticaArialZ
Answer: A

Lotus   190-959   190-959   190-959

17. Aside from normal steps for deploying portlets to a page what additional step, if any, is necessary to
configure a portlet using the Struts MVC Framework and a portlet using the Java Server Faces
Framework to the same portal page?
A.Server side aggregation must be forced on page
B.Both portlets must comply with the JSR168 Portlet Specification
C.No additional steps are required
D.Framework Jars must be added to WebSphere Application Server Shared LibrariesWHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

18. What two portlet frameworks are built upon the Model View Controller pattern?
A.Basic Portlet and IBM Portlet Frameworks
B.Faces Portlet and Struts Portlet Frameworks
C.JSR 168 Portlet and IBM Portlet Frameworks
D.JSR 168 Portlet and JSR 268 Portlet FrameworksWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

19. Which portlet framework is designed to understand two-phase request processing?
A.Faces Portlet Framework
B.Struts Portlet Framework
C.Spring Portlet Framework
D.JSR 268 Portlet FrameworkWHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

20. How can a non-J2EE web application located on a separate domain from portal be integrated into
portal without programming and provide bookmarkability?
A.Configure non-J2EE application to display within RSS Portlet
B.Configure non-J2EE application to display within iFrame Portlet
C.Configure non-J2EE application to display within Web Content Viewer Portlet
D.Configure non-J2EE application to display within WebSphere Application Integrator
PortletWHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

21. A remote portlet is integrated into a portal implementation using WSRP. What new WSRP 2.0 feature
is enabled in WebSphere Portal 6.1 for sharing parameters with other portlets without the wiring the
producer and consumer portlet ?
A.Eventing
B.Cookie Handling
C.Resource Serving
D.Public Render ParametersWHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

22. A medical equipment manufacturer has upgraded to WebSphere Portal V6.1 and would like to
leverage features available in portlets running on a separate corporate portal. It is decided the integration
will be implemented using WSRP 2.0. At a minimum what must be done in order to take advantage of the
new WSRP 2.0 features such as resource serving in WebSphere Portal V6.1?
A.Enable WSRP 2.0 in administration console.
B.Build a consumer portlet based on the JSR 168 Portlet specification
C.Build a consumer portlet based on the JSR 268 Portlet specification
D.Integration with WSRP 2.0 not supported in WebSphere Portal V6.1WHelveticaArialZ
Answer: C

Lotus   190-959   190-959   190-959

23. What is the outcome of the com.ibm.portal.auth.stepupStepUpAuthHandlers establishAuthLevel
method implementation returning null?
A.Null pointer exception is thrown
B.User is redirected to portal login page
C.Error 404 "Page not found" is the error page displayed
D.Authentication level is assumed to be successfully established WHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

24. Cheng is a registered user of his companys intranet portal. He accesses the portal by means of a web
browser with a valid RememberMe cookie but he has not logged into the portal during the current session.
How does the portal treat Cheng?
A.Identified and authenticated
B.Identified and unauthenticated
C.Unidentified and authenticated
D.Unidentified and unauthenticatedWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

25. A bookstore using portal would like to provide recommendations for books to identified users. The
user profile attributes are limited to username, first name, last name, and location but there is an
abundance of information about the users ratings of books theyve purchased or read. Which
personalization filtering type is most appropriate for this situation?
A.Rules Engine
B.Simple Filtering
C.Attribute Filtering
D.Collaborative FilteringWHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

26. What browser restrictions, if any, exists for clients connecting to WebSphere Portal to display content?
A.None
B.Clients must be running Microsoft Internet Explorer V7 or Firefox V1.5.0.7
C.Clients can run any version of Microsoft Internet Explorer or Firefox browsers
D.Clients must be running Microsoft Internet Explorer V6 or greater or Firefox V2.0WHelveticaArialZ
Answer: A

Lotus   190-959   190-959   190-959

27. An automobile manufacturer decides to set up developer environments using a portal single server
topology using the out of box database and security. In addition to WebSphere Portal what will be installed
on the server using this topology?
A.WebSphere Application Server
B.WebSphere Application Server and Derby Database
C.WebSphere Application Server, Derby database, and the Derby user repository
D.WebSphere Application Server, Cloudscape database, and IBM Tivoli Directory
ServerWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

28. A traditional J2EE web application is being ported to WebSphere Portal V6.1 as a portlet application.
The J2EE web application is dependant on a custom Java application that wraps API service calls to a
legacy ERP system. The service calls will be leveraged by multiple portlets. In order to better leverage
built in portal features how might this Java application be re-architected in portal?
A.Convert the Java application into a portlet
B.Convert the Java application into a portlet service
C.Convert the Java application into a separate portlet application
D.There are no built in portal features for handling Java applicationsWHelveticaArialZ
Answer: B

Lotus   190-959   190-959   190-959

29. A traditional J2EE web application is being ported to WebSphere Portal V6.1 as a portlet application.
Its expected many of the actions performed by the new portlet application will require significant
processing to generate the expected output. To improve performance this output should be cached based
on specific request parameters and attributes. What portal feature provides this type of caching?
A.Portal Caching
B.Session Caching
C.Output Caching
D.Portlet Fragment CachingWHelveticaArialZ
Answer: D

Lotus   190-959   190-959   190-959

30. What is the difference between servlet request processing and portlet request processing?
A.There are no differences between servlet and and portlet request processing.
B.Servlets use one-phase request processing while portlets use two-phase request processing
C.Servlets use two-phase request processing while portlets use one-phase request processing
D.Servlets use one-phase request processing while portlets can be configured to use either one-phase or
two phase processingWHelveticaArialZ
Answer: D

投稿日: 2012/8/19 9:22:28  |  カテゴリー: Lotus  |  タグ: CLP190-959
Copyright © 2018. HP-認証 All rights reserved.